google-site-verification=4souYXnkIcAUs9Me8IihL4LbzLIaeM--Qjh0YwLV7y4 invio | Att arbeta som INVIO Ombud

SPINDELN I SYSTEMET SOM FÅR LIVET ATT FUNGERA

Individuellt Ombud ett viktigt men utmanande uppdrag:

Att hjälpa äldre till roligt och tryggt liv är målet som ett individuellt Ombud, ett arbete som är mycket givande och uppskattat.  

 

Som individuellt ombud arbetar du oftast på uppdrag av anhöriga barn till en äldre person som har svårt att själv bevaka sin livssituation. Som ombud är det viktigt att den äldre kan lita på dig och att anhöriga känner sig trygga med dig.

vanliga arbetsuppgifter som ombud är att 

 • Göra hembesök hos den äldre i kombination med en promenad. I syfte att ta reda på vad som kan bli bättre i den äldres liv.

 • Samtal med den äldre och agera sällskap och trygghet för att skapa ett roligare och aktivare liv.

 • Återkoppla till anhöriga, vård och omsorgspersonal kring den äldres livssituation.

 • Initiera åtgärder för att förbättra den äldres livssituation

 • Ledsaga den äldre till möten med handläggare, läkare, mm.

 • Skicka in ansökningar om bistånd eller boka möten.

 • Säkerställa att den äldres kalender är väl koordinerad och att inget faller mellan stolarna.

Som ombud utför du ingen omsorg eller vård. Du kommer inte heller hantera pengar, ge medicinsk eller juridiska råd. Din roll är att få livet att fungera för den äldre genom att följa upp vardagen, driva på önskade förändringar och underlätta för aktörer i den äldres liv så att de kan stötta den äldre personen på rätt sätt.

DU ÄR TRYGGHET OCH KONTINUITET

Du bör vara en god samtalskamrat och genuint intresserad av äldres liv. Vi vill inte att du bara utför ditt uppdrag, vi vill att du blir en trygg vän till den äldre personen och dennes anhöriga.

 

UTBILDNING

Du kommer att genomgå INVIOs grundläggande ombudsutbildning inför ditt första uppdrag, därefter kommer du fortlöpande ta del av våra utbildningsprogram. Eftersom vi är ett ungt bolag och detta är en ny tjänst i samhället kommer din input kring hur vi förbättrar oss att vara mycket värdefull. Du kommer även vara del av att bygga upp verksamhetens kunskap och stötta andra ombud.

 

Coachning och stöd: Som ombud kommer du att arbeta själv med ditt uppdrag, men du har alltid stöd från INVIOs coacher och andra ombud som kan vägleda dig vid knepiga frågor.

 

TILLGÄNGLIGHET

Vi ser gärna att du arbetar deltid, men flexibelt över veckan. Detta för att du ska kunna vara tillgänglig för våra kunder när du behövs. Du förväntas även kunna vara tillgänglig via telefon utanför ordinarie arbetstid. Detta för att den äldre och dennes anhöriga ska kunna diskutera frågor med dig när det passar deras schema. Visst helg- och kvällsarbete kan förekomma om detta akut behövs för den äldres skull.

 

MERITERANDE ERFARENHET

Vi ser helst att du har erfarenhet av att stötta dina egna föräldrar i liknande situation som våra äldre. Detta för att vi tror att det ger dig en insikt i de utmaningar en äldre person och dess anhöriga står inför.

Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt eller omvårdande arbete. Har du dokumenterade kunskaper om samhället och relevant lagstiftning är även det meriterande.

PERSONLIGHET

Som person har du god samarbetsförmåga och har erfarenhet av relationsskapande arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du bör vara en pragmatisk och problemlösande person.

Viktiga personliga egenskaper är också att förstå och ha ett seriöst intresse för arbetets komplexa, ibland ömtåliga uppdrag. Samt att ha en mycket god förmåga att möta olika slags människor individuellt och i grupp. Du ska även ha mod och beredskap att förhålla dig konstruktivt i svåra och oväntade situationer.

Du är lugn och trygg och har förmåga att planera arbetets aktiviteter. Ditt bemötande präglas av respekt och värdighet. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt likväl som i grupp.

KVALIFIKATIONER

Vi kräver att du har:

 • B-körkort och tillgång till egen bil (Gäller ej om du bor i Storstadsregionerna)

 • Att du talar och skriver det svenska språket flytande

 • Att du inte har några anmärkningar i brottsregistret (vi kräver utdrag från brottsregistret)

 

 

VILL DU VETA MER?

 

INVIO hjälper anhöriga som vill ge stöd till äldre närstående som har svårt att sörja för sig själva. Vi är helt oberoende av myndigheter och omsorgsgivare. 

 

Fyll i en intresseanmälan för så kontaktar vi dig för att höra mer om hur vi kan hjälpa just er.

 

KONTAKTA OSS!

 


 

010 - 888 53 73

info@invio.se

INVIO AB

Birger Jarlsgatan 57 C

113 56 Stockholm

© 2014-2019 INVIO AB

 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
 • Twitter - White Circle